6720 Szeged, Tisza Lajos körút 76. +36 62/420-945 +36 62/551-940

Cégünkről

Az általános felfogás szerint a „csőd” pejoratív kifejezés. Ha egy cég tönkremegy, abban mindenki negatív eseményt lát, s minden esetben úgy gondolják, hogy az valaki bűnös mulasztásának az eredménye. A magyar nyelvben, ha azt mondjuk, mindenki, azt jelenti, hogy nem mindenki. Ebben az estben is így van. Nem mindenki gondolja így. Aki közgazdasági ismerettel (is) rendelkezik, árnyaltabban fogalmazna.

 Van jó csőd? Nincs. Van rossz csőd? Van. Szóval, lehet, hogy mégis van jó csőd? Szorult helyzetben is lehet keresni, hogy mit lehet az előnyünkre kihasználni. Ha ezt nem tesszük, lemondunk az akármekkora esélyről, hogy a magunk javára fordítsuk, vagy a hátrányos következményeket enyhítsük.

 Larry Crowne (https://www.imdb.com/title/tt1583420/?ref_=ttfc_fc_tt) elveszti munkáját, s beiratkozik egy közösségi főiskolára, ahol dr. Matsutani üzleti ismeretek kurzusán elhangzik az alapvetés: ahol szabadság van, ott csőd is van.

 A csődöt, vagy a felszámolást tekinthetjük az üzleti életciklus, vagy egy folyamat végének, a folytathatatlan befejezésének, valami rossztól való megszabadulásnak is, és igyekezhetünk a lehető legtöbb kapacitást, lehetőséget megmenteni, újjászervezni. Lehet, hogy ezt már más fogja  megtenni, akkor örüljünk az ő sikerének vagy szerencséjének, azzal nem leszünk kevesebbek.

 A Horizont Holding Tanácsadó Zrt. működésében a stratégialag legfontosabb szempont a jogszabályoknak, a szabályzatoknak, a protokolnak megfelelő működés, másrészt gazdasági tanácsadói tevékenységének középpontjában a kapacitások és lehetőségek megőrzése áll. Az üzleti haszon csak a társadalmi hasznosság után következik.

 Cégünk a bíróság által kijelölt felszámolóként (végelszámolóként) mindig fokozottan ügyelt az etikai normák betartására, mert az idegen vagyonnal való gazdálkodás ellenőrzése az érdekelteknek csak utólag, s csak áttételes eljárások útján biztosított, vagyis hiányzik a "fegyveregyenlőség".

A Horizont Holding Zrt. tevékenysége nem csak válságtanácsadásra, felszámolásra terjed ki. Sok más ok is előidézheti egy cég átszervezését, újjászervezését. Napjaink jogalkotási dömpingje, az üzleti konstrukciók fejlődése, a közgazdasági környezet módosulása, a személyes viszonyok változása mind, mind kiválthatja, hogy egy vállalkozásnak tanácsadóra van szüksége.

Cégünk szakértőben sose szenvedett hiányt, bő másfél évtizedes tevékenykedésünk során meg tudtuk tartani a megfelelő erkölcsi tartással rendelkező, hosszútávú gondolkodásra képes, szakmailag átlagon felül képzett, több irányban felkészült munkatársakat. A tanácsadói tevékenység nem látványos, azonban sok mindent előmozdító eleme a korrekt számviteli és irodai adminisztráció. Mi ezzel a feltétellel is rendelkezünk.

 Még senki nem kérdezte meg, hogyan biztosítjuk az üzleti titkok megőrzését azon kívül, hogy nem adjuk tovább senkinek. Nálunk az adatbiztonságot az eFOKI ügyviteli rendszer, s a megfelelően erős informatikai tűzfal biztosítja.

 Ügyfeleink a legkülönbözőbb feladatok elé állítanak minket. Ezek a problémák a legritkábban egyszakmásak. Számviteli szakembereink már otthonosan mozognak a jog világában, jogászaink közül többen közgazdasági diplomával is rendelkeznek. Műszaki szakértőink számára egyik világban való eligazodás sem jelent nehézséget, ráadásul a környezetvédelemre is kitekintéssel rendelkeznek.

 Előfordul, hogy az ügyfél elvtelen, személyes kapcsolatokon alapuló előnyök elérését kéri. Ez kétélű fegyver, hiszen az ilyen előnyökre igaz a mondás: "a korrupciót nagyon tudom utálni (ha kihagynak), a korrupciót nagyon tudom szeretni (ha bevesznek)". Az az előny azonban tagadhatatlan és elkerülhetetlen, hogy az érvelésre mindenki jobban odafigyel, ha olyantól származik, aki rendszeresen színvonalas munkát végez, aki nem esik a mulasztás hibájába, akinek a kapcsolata a hatóságokkal, bíróságokkal régóta korrekt, és semmilyen körülmény nem árnyékolja megítélését. A Horizont Holdin Tanácsadó Zrt. ezek a cégek közé tartozik.
  
Ki sokat markol, keveset fog. Ezért a támogatási pályázatokkal való bíbelődést átengedtük másoknak. Az alapvető ismeretekkel mi magunk is rendelkezünk, de inkább partneri kapcsolatot alakítottunk ki néhány sikeres "pályázatíró" céggel.

Várjuk a lehetőséget, hogy Önnek is szolgáltathassunk.


Dr. Munz Károly
vezérigazgató

Horizont Holding Zrt. irodái:

 • 6720 Szeged, Tisza Lajos körút 76.
 • 7623 Pécs, Rákóczi út 24-26.
 • 5600 Békéscsaba, Szent István tér 1.
 • 6100 Kiskunfélegyháza, Dr. Hollós Lajos u. 14. fszt. 3.
 • 7140 Bátaszék, Szabadság u. 13.
 • 7400 Kaposvár, Fő u. 50.
 • 1142 Budapest, Kassai u. 152.
 • 2931 Almásfüzitő, Sport u. 3. I. 9.
 • 3980 Sátoraljaújhely, Dohány u. 1-3.
 • 5000 Szolnok, Mártírok útja 51.
 • 3240 Parád, Peres u. 5.
 • 4200 Hajdúszoboszló, Hóvirág u. 15.
 • 2721 Pilis, Temető u. 12.
 • 4400 Nyíregyháza, Geduly Henrik u. 12.
 • 2400 Dunaújváros, Papírgyári út 49.
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO